top of page
  • info5966007

Relatie Inspiratie & ‘De 7 magische stappen van gedeelde verantwoordelijkheid’

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022

Maaike, zijn jullie getrouwd? Niet op papier, wel in ons hart! En de basis hiervan is, dat we beiden eerst toe zijn gekomen aan het sluiten van ons innerlijk huwelijk. Hoe je daar aan toe kunt komen? Dat is maatwerk en daarin inspireer ik je graag persoonlijk. Maar in dit blog ga ik het met je hebben over de '7 magische stappen van gedeelde verantwoordelijkheid'. Ons ‘Samen zijn zonder onze eigenheid te verliezen’ voelt als een ‘ECHT-PAAR’ zijn. Vanaf de eerste dag, zo kloppend, authentiek, ruw, puur, liefdevol en meer, waarvoor geen woorden bestaan. En ik ga er volledig op aan, jou te mogen verrijken met 'Relatie Inspiraties', waar jij op eigen wijze ook weer mee verder kunt. Of misschien zelfs door kunt geven, aan de mensen om je heen, in jouw leven.

Verliep alles in mijn relaties als vanzelf? Nee, natuurlijk niet. En ook ik heb hierin veel voorgeleefd, wijze levenslessen in doorgegeven gekregen, geleerd en gestudeerd. Ook samen hebben we veel meegemaakt, waardoor we juist kansen kregen aangeboden om nog dieper wortel te schieten in de liefde. En achteraf altijd ten goede kwam van het verrijken van de vruchtbare relatie bodem. Niet vanuit angst, wel vanuit vertrouwen. Die innerlijke stem, die als je stil mag zijn van jezelf, altijd influistert dat je nooit wat te verliezen hebt, als je trouw blijft aan jezelf. Gevolg? Dat we trouw kunnen zijn aan de ander en daarmee aan elkaar.

Ook realiseer ik mij, dat de ‘7 magische stappen van gedeelde verantwoordelijkheid’, de verbinding vanuit het hart, altijd bijstaat. En zorgt voor een liefdevol portie extra relatie verdieping en groei in compassie en empathie, voor jezelf en daarmee elkaar. Als een weerspiegeling, via de ander, jezelf leert zien en beminnen. Waardoor je staat van zijn, met ‘Ik hou van mij’ i.p.v., met ‘Ik hou van jou’, wil beginnen. Ervaar wat het met jou en elkaar doet, wanneer je onderstaande '7 magische stappen' toepast in de wijze van communiceren en uitwisselen wanneer je momenten van tegendruk in je relatie met jezelf of een ander ervaart. Door dit consistent toe te passen, zullen tegendruk momenten, dieper doen wortel schieten. Ofwel: 'Zonder tegendruk geen groei!'. Ga het aan, draag het niet langer alleen en creëer gedeelde verantwoordelijkheid. Waar meer mensen zijn, heeft een ieder een handdruk, in dat wat er is. Communiceer er niet omheen, laat het toe, ook al is het soms nog zo spannend, ook dat IS LIEFDE!


Hieronder de ‘7-stappen van gedeelde verantwoordelijkheid’: 1) Lieve …, ik zit met mijn handen in het haar.. *

2) Wil je met me mee -kijken/ -denken/ -voelen etc.. (wachten totdat de ander ‘JA’ zegt) * 3) Ik besef dat dit alles zegt over mij, dus als ik er volgens jou anders naar kan kijken, wil je het me dan ook zeggen? (wachten totdat de ander ‘JA’ zegt) *

4) Dit is in het kort de situatie schets.. (voorkom het ellen lange verhaal van toen dit en dat) *

5) Wat zou je doen als je mij was? (luisteren en vooral niet reageren of jezelf verdedigen en/of verantwoorden) *

6) Bedanken voor het met jou delen, van hoe de ander ernaar kijkt/ ervaart/ beleefd. * 7) Zeggen dat je zijn/ haar gedachtengoed hierover meeneemt. (je hoeft niet te zeggen dat je erop terug komt) *

* = Elk gekozen voorbeeld woord en/ of zinnetje, vooral op je eigen wijze verwoorden en bovenal ook x op x andere synoniemen voor gebruiken. Zodat je vanuit het hart blijft spreken en het geen trucje wordt. Want als je dat zou doen, dan gat het de magische uitwerking en intentie waarde voorbij ; ) ! En zo simpel als deze 7-stappen lijken, zo diep gaat de impact ervan. Probeer het maar en ervaar! Bovenstaande ‘Relatie Inspiratie’, is er een van velen. Dus als je behoefte hebt aan meer, over hoe je toe kunt komen aan het ontwikkelen en verdiepen van je authentic relationship, die altijd eerst begint met jezelf, daarna je partner, kinderen, familie, vriendinnen, vrienden, collega’s…etc. Zo bijzonder, hoe alles draait om inzicht en goede communicatie. Die communicatie begint in je hart, de taal zonder woorden, de taal die je lichaam begrijpt. En wij veelal meer dan dat we zelf door hebben, uitstralen en uitzenden. Wanneer we niet congruent zijn aan onze woorden, ontstaat er ‘onnodige’ ruis op de (hart)lijn! Wil jij meer inzicht hierin voor jezelf, ten goede van jezelf en je relatie(s)? Ik sta jou hierin met liefde bij! Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Ik gun het jou, juist het wiel wat er al is, te mogen verrijken en verdiepen. Geldt hierin voor iedereen hetzelfde? Nee, natuurlijk gaat het ook hierin om maat werk, want jij bent uniek en dus net even anders dan anders. En ik, ik zou jou nooit anders dan anders willen. Daarom is een coach moment boeken voor jezelf geen luxe, maar een geschenk van ongekende waarde. De waarde die je alleen kunt erkennen, wanneer je het van jezelf mag ervaren. Dit is niet voorafgaand te bedenken, dit ontvouwt zich altijd zoals het de bedoeling is. Liefs, Maaike Extraatje: * Lees ook het ‘Inspiratie Gift - Blog’ - Relatie Inspiratie - 'De kracht van energie richten zonder te hechten!' * Meer weten? Behoefte aan het verdiepen van je ‘authentic relationship’? Contact met mij is altijd vrijblijvend en vrij : )

Comments


bottom of page