top of page
 • info5966007

Blauwe Lotus

Bijgewerkt op: 1 nov. 2023

Lieve vrouw,

Wat leuk dat je nieuwsgierigheid is gewekt in de heilzame en magisch euforische werking van de Blue Lotus en de Blue Lotus Cirkels die wij individueel en/ of samen toegewijd en met liefde organiseren en begeleiden. We nemen je in dit schrijven mee naar de oorsprong van de Blauwe Lotus, haar symboliek, haar werking, onze eigen ervaring en voor als je ook de 'roep' voelt, naar meer...

Laat je inspireren! En geniet van het lezen, zeker wanneer je bij ons of een van ons komt onderdompelen in een Blue Lotus Cirkel, want dan is onderstaande korte omschrijving ook waardevol ter voorbereiding. TIP! Kom je bij (een van) ons onderdompelen? Lees alles met bewuste aandacht door en vergeet vooral niet helemaal onderaan de PRAKTISCHE PUNTEN door te nemen, zodat je goed bent voorbereid.


Blue Lotus

De Blue Lotus is een heilige bloem, een medicinale plant en bloem, wat door priesteressen in het oude Egypte werd gebruikt tijdens rituelen om het bewustzijn te verruimen. Zij werd gebruikt om haar medicinale eigenschappen en ook verbouwd langs de oevers van de Nijl. Zij werd gebruikt als offer voor de Goden en is één van de sleutels tot het spiritueel bewustzijn van de priesteressen in oud Egypte en werd gebruikt om de licht hallucinerende werking die van hemelse oorsprong zouden zijn. Door haar werking ondersteund ze ons als mens in het in verbinding komen met dat wat losgelaten mag worden (af mag sterven / dood) en dat wat uitgenodigd mag worden om haar bestaansrecht in te nemen (ontvouwen in zichtbaarheid / leven). Van de Blauwe Lotus is ook bekend dat het de hoogste frequentie heeft van alle planten en bloemen die op aarde groeien. De effecten zijn ontspannend en mild euforisch. Ook is het licht hallucinerend en maakt het daarmee de weg vrij om in contact te komen met het hogere, hogere frequentie van jezelfZIJN.


Lotus en haar symboliek

Via de conceptie ontvangt onze ziel vleugels en daalt tijdens de eerste adem in, in het centrum van het centrum en daar het centrum van, van de essentie van jouw ware zijn. Zou je kunnen zien als het 'zaad' van de lotus. Via de geboorte ervaring 'wortel schiet', wat niet ongemerkt aan onszelf en onze ziel voorbij gaat. In staat is om door de modder heen te groeien om steeds dieper 'wortel' te schieten. (herinnering: zonder tegendruk geen groei en is elke moment in het leven dat we tegendruk ervaren, geen uitdaging, maar een uitnodiging en kans om nog dieper te groeien en te (her)ontdekken wie te ten diepste bent). Om vervolgens door de gelaagdheid van het water, via de 'stengel' (het beleven en doorademen van alle aardse gevoelens en emoties) de spiegel van het wateroppervlak te bereiken (vermogen om zonder (voor)oordeel naar jezelf, een ander en de wereld om je heen te kunnen kijken en te beseffen dat alles wat je waarneemt een weerspiegeling is van wat je zelf in de essentie in je draagt, omdat je het anders ziet zou kunnen waarnemen). Op dat moment, met IN-zicht en ZICHT-baar rijp als een 'bloem' te kunnen ontvouwen naar het licht. (bevrijd van ego, onnodig oud zeer, trauma, conditioneringen/ overtuigingen en beschermingsmekanisme) Van jezelf, helemaal jezelf mag zijn. Te sprankelen, te stralen, je eigenwaarde en zelfliefde nog meer dan ooit te voren zichtbaar op te richten, door het leven te (be)leven (niet geleefd te worden) zoals het voor jou bedoelt IS. Daarin het voorbeeld mag geven aan jezelf, aan je relaties, je nageslacht om ook via deze weg doorgegeven te kunnen worden 'kruisbestuiving'/ vermenigvuldiging van 'zaad'. De oneindige cyclus van het leven! Waarin al het vergeten weten en de wijsheid vanuit de bron die iedere ziel heeft meegekregen, wordt ontsluiert en daarmee als nieuw in LIEFDE versmelt.
De werking

Tijdens de Blue Lotus Cirkel dompel je op vier verschillende wijze in haar onder.

 • Via de heerlijke exotische OLIE, mag je haar geur diep op je in laten werken via je huid.

 • Via de TINKTUUR, zal zij al je smaakpapillen doen ontluiken, om van haar te ontvangen wat Lotus jou op dat moment mag brengen.

 • Via de Lotus BLOEM, kom je met al je zintuigen en mindfull toe aan een verdiepend contact met haar.

 • Via het Lotus EXTRACT (toegevoegd aan de bewust natuurlijke Raw Lotus taart gemaakt van biologische ingrediënten), tijdens de Lotus theeceremonie, op de Blue Lotus song (over de lotus flower), kom je toe aan het in verbinding brengen van de totale Lotus beleving.


Voelen en (be)Leven Bovenstaand in het kort om tijdens jouw Blue Lotus onderdompeling vooral toe te komen aan voelen, beleven en haar te ervaren. We voelen daarbij ook dat we zo min mogelijk woorden, over de informatie kant ervan willen gebruiken, tijdens een cirkel zelf. Dit om volledig te voelen en onszelf over te geven aan de Blauwe Lotus en de werking ervan. En heb jij via deze weg wel alvast de informatieve kant en de werking ervan ontvangen.


Ben jij coach, trainer, therapeut of organiseer je zelf ook (vrouwen)cirkels? Hoe fijn, om naast geven en initiëren ook toe te mogen komen aan jezelf? Jezelf te laten inspireren, voeden, vervullen en omhullen met een magische, liefdevolle en heilzame Lotus onderdompeling. Een pracht reis voor jezelf, je lieve lijf en ziel.Lotus (be)leving in ons leven!

Natuurlijk nemen we jou in dit schrijven ook in het kort mee in onze eerste kennismaking met de Blauwe Lotus.

Samia haar delen:

De allereerste keer dat ik via Maaike over de Blauwe Lotus hoorde voelde ik nieuwsgierigheid...De eerste keer dat ik tijdens een ceremonie de exotische geur van de Blauwe Lotus rook voelde ik een diepe herinnering. Op zielsniveau. De Blauwe Lotus raakt mij diep en ik vind het prachtig om in te zetten om tijdens een ritueel of magisch momentje voor mijzelf iets vrij te geven en te verwelkomen. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om het in te zetten tijdens een festival of singing circle om die subtiele euforie in mijn lichaam te voelen. En soms zet ik het in voor het slapengaan om heerlijk intens te dromen en op die manier mooie boodschappen of inzichten te ontvangen. De Blauwe Lotus is prachtig om mee te werken, hoe mooi is het om dit te delen tijdens een Blauwe Lotus cirkel bij bij of gegeven door ons samen.

Maaike haar delen:

Toen ik mezelf de vraag stelde "Wat was mijn eerste ont-moeting met de Lotus?", dan word ik meegenomen, ver terug in de tijd. Naar het veld van een ander besef van de tijd, die ik niet in tijd uit kan drukken en mij in verbinding brengt met een vorig leven. Van daaruit is het me meegegeven en heb ik in dit leven vanaf mijn prille jeugd, zichtbaar en onzichtbaar de betekenis van de Lotus in mijn leven, gestalte en (door)gegeven. Zo ook de symboliek ervan mee laten weven in alle retraites en dagelijkse yogalessen die ik sinds 2004, vanuit een bedding van liefde, kracht en vrede, verzorg en heb gegeven. De zachte en subtiele aanraking en versmelting van Lotus, die ik in afstemming tijdens het tot mij nemen van haar (in symboliek, geschiedenis, yoga, mantra, celestial communications, haar Olie, Tinktuur, Thee, Extract en zelfs de ervaring om met haar vervulling te proosten op de Liefde door haar toe te voegen aan Wijn) is voor mij zo bijzonder en euforisch, niet in aardse woorden te vatten. Ze neemt me mee naar de bron en essentie van het 'In-Lijn-Zijn' met mijn ware authenticiteit in versmelting met mijn Zielskracht en Liefde ZIJN. In 2022 het veld van waaruit ik met passie mijn zielsmissie in een aardse vorm vertegenwoordig, ook de Lotus symboliek meegenomen in het logo van 'Maaike bevalt je!'. Tijdens een bijzonder moment, in een cirkel, samen met mijn lieve (schoon)Sister Samia, hebben we samen een mini Lotus Olie en Tinktuur onderdompeling ervaren. Dit moment zie ik als de 'conceptie' van waaruit de initiatie 'Blauwe Lotus Cirkels' (vanuit mezelf gegeven en/ of vanuit onze co-creatie kracht), geboorte hebben gekregen. Haar bestaansrecht werd moeiteloos verzegeld, doordat de eerste cirkels binnen een paar dagen volgeboekt waren en vroeg in verschillende vormen om vermenigvuldiging. Magisch ook om tijdens elke cirkel, keer op keer opnieuw, maar dan anders (samen of voor mezelf samen met alle aanwezige vrouwen(Sisters), 'te bevallen' van alle laagjes die op dat moment (nog meer) vrijgegeven mogen worden > de voelbaar vrije ruimte die dan ontstaat > om te verwelkomen wat er op dat moment wezenlijk toe doet > zichtbaarheid te geven > liefdevol te verwelkomen en te (be)LEVEN.

"Lotus, met je zuivere frequentie, dankbaar voor de wijze wijze waarop je elke Ziel onvoorwaardelijk bijstaat en daarmee dieper in verbinding brengt met het herinneren van het vergeten weten!"


Behoefte aan meer? Heb je vragen? Wil je bij ons of een van ons komen onderdompelen? Of voel je de roep om een Blue Lotus cirkel te organiseren voor en/ of samen met je vriendinnen? Of in jouw vrouwen cirkel (bijvoorbeeld rondom volle of nieuwe maan), tijdens een rode tent, festival of anders? Voel je welkom, om in contact te komen en samen met ons af te stemmen, wat wij hierin voor jou kunnen betekenen. En ontvouwt zich altijd wat de bedoeling is.


Lieve omhelzing,

Samia en Maaike


PRAKTISCHE AANDACHTSPUNTEN

 • Je ontvangt via de app een bevestiging van jouw aanwezigheid, de link naar deze tekst om je voor te bereiden en het adres van bestemming voor je Lotus onderdompeling.

 • Eet vanaf de dag voorafgaand lichte maaltijden, geen suiker en drink geen koffie en alcohol.

 • Kom in witte kleding.

 • Neem mee: flesje water (bidon), warme sokken, warme deken. (al het andere wordt door ons verzorgt, van mat tot meditatie kussen, oogkussen, alle medicinale lotus varianten en meer...)

 • Ontvangst is tussen 18:15 - 18:30 uur (kom op tijd!)

 • Het ontvangst is in STILTE (zet je telefoon alvast op stil)

 • Bij ontvangst zet je je schoenen neer, hang je je jas en tas op en neem je echt alleen het nodige mee de zaal in.

 • Vervolgens wordt je begeleid, bewandel je met je eigen voetstappen het pad naar jouw Lotus onderdompeling, waarbij je voorafgaand met toewijding en een persoonlijke influistering, ceremonieel wordt gereinigd...

 • En volgt het afgestemd voelen, ervaren, waarnemen en beleven van alles wat de Blauwe Lotus onderdompeling jou als geschenk mee wil geven...

"Like a Lotus flower we too have the ability to rise from the mud, trough the water, bloom out of the darkness and radiate into de world, the love, the peace, the light."Comments


bottom of page