top of page
  • info5966007

IN LIJN met JE ZIJNBijgewerkt op: 17 jul. 2023

Wie is daar niet bewust of onbewust mee bezig. Via de aardse ervaringen komen we toe aan het herinneren van het vergeten weten en het uitlijnen van ons ware zijn. Niet om iets te worden. Je bent! Al vanaf je eerste adem, compleet met alles erop en eraan. Is je geboorterecht, helemaal jezelf te morgen zijn en toe te komen aan het uitdiepen, inzetten en zichtbaar maken van jouw kwaliteiten. Bevrijd te raken van overtuigingen, conditioneringen en het overige onnodige. Helemaal vrij IN LIJN jezelf zijn dus.Makkelijker gezegd dan gedaan en daar is niets mis mee. Alles mag aangeraakt worden, elke laag, elke vorm, elke emotie. Van licht tot schaduw van euforie tot pijn. Daar is in mijn beleving de (helende)reis van het leven voor bedoeld. Zonder dat, komen we niet voorbij de vorm. Zonder dat, geen transformatie. Hier op jouw wijze, via jouw pad aan toekomen, dient jou, je ziel, je (voorouder)LIJN en daarmee het grotere geheel. Het netwerk van energie en oneindige verbinding. Hier op jouw wijze wijze bewust van worden, het committent in aangaan en dat wat jij hierin hebt voorgeleefd, ook weer door te geven aan de toekomstige generaties. Maakt dat het verder brengt op reis.., deze ‘tijdgeest’ is slechts een klein onderdeel van een heel groot geheel, waarbij alles wat nu leeft, zichtbaar of onzichtbaar ‘iets’ toevoegt, bijdraagt of vrijgeeft en loslaat. Alles wat leeft, maakt hier bewust of onbewust, onderdeel van uit. De meest vruchtbare en hoogst mogelijke vorm hierin, is mogelijk wanneer alles wat leeft eraan wordt herinnert, dat je de grootst mogelijk groei en transformatie voor jezelf en het grotere geheel bij staat, wanneer jij je eigen plek inneemt. Bevrijd van al het onnodige, van jezelf mag ‘bevallen’ van de puurste versie van jezelf, door te ‘leren’ hoe het is om helemaal in LIJN JEZELF te ZIJN.
Daar aan toekomen kan alleen wanneer we in de aardse hoofdstukken hebben ervaren hoe het is om niet jezelf te zijn, gehecht aan welke vorm dan ook. Het is een natuurlijk proces en een natuurwet, dat het ene niet zonder het andere kan bestaan. Zonder schaduw geen licht. Zonder tegendruk, geen groei, zonder het sterfelijke geen leven. Gun het jezelf, je leven te zegevieren, door elk levensjaar, dat kleine beetje meer IN LIJN te zijn.

In dit Blog meen ik je via de ‘gouden draad’ heel beknopt mee, waar het in uitlijnen over gaat. Tijdens het schrijven betrapte ik mezelf erop, dat ik over elk item of een oefening een hele lezing zou kunnen geven. Kwam daarmee oog en oog te staan met een gave en opgave. Met het vertrouwen, dat jij dit beseft, heb ik onderstaande als zijnde inspiratie zo compact en bondig mogelijk geschreven. Niet belerend maar inspirerend. Bewust leg ik hierin ook de brug naar een boek, voor als jij je hierin verder wilt verdiepen en behoefte hebt aan meer oefeningen en tips en tools die het veld van jouw Akasha Kronieken aanraakt. Wanneer jij voelt dat het van binnenuit ‘roept’ naar meer dan dat, dan ben je natuurlijk ook welkom om in contact te komen en deel ik in afstemming met liefde meer of ik refereer.


Via dit Blog leg ik ook symbolisch (als zijnde tractatie, omdat ik deze maand verjaar, naar mijn volgende levensjaar), de verbinding met alvast wat 'aanvullingen' die je naar eigen wens en behoefte ter harte kunt nemen, kunt beoefenen, onderzoeken en inzetten. Zodat jij voor jezelf toekomt aan de vorm die past bij jou om toe te komen aan het helemaal jezelf zijn en uitgelijnd van jezelf te houden. Elk levensjaar meer in verbinding met de LIEFDE die je bent en je authentieke LIJN en ZIJN, dat wens ik iedereen.


Hoe ik van mezelf heb leren houden

Ik kan me nog als de dag van vandaag herinneren dat ik als klein meisje al besefte (maar dan natuurlijk vanuit de benadering en woordkeus van een kind) dat ik net als iedereen, liefde ben, compleet ben, niets hoef te worden en in het centrum van het centrum al het weten in mij draag en via de aardse ervaringen herontdek, herinner, beleef, doorleef en ook weer doorgeef. Dat ik het waard ben om van te houden, om van gehouden te worden en nog nooit niet van mezelf heb gehouden. Bijna niet te bevatten, maar zo was het en zo is het. Het was voor mij als tiener een confronterende ontdekking, dat bovenstaande, wat ik van jongs af aan als vanzelfsprekend ervaarde, niet zo vanzelfsprekend bleek te zijn. Hierin, in het leven, mezelf zijn en de liefde te blijven zijn, dat was voor mij een pittige opgave en een dankbare leer. Met vallen en opstaan en fasen van zelfbescherming. Niet het leren houden van mezelf. Via de oerpijn die dat met zich mee bracht, kwam ik toe aan het verANKeren van mijn LIJN. Een transitie die ik nooit had willen missen, maar evenals voor een ieder zijn/ haar leven, niet ongemerkt aan mij voorbij is gegaan. Ik kon toen nog niet bevatten, waarom zoveel mensen om mij heen, in het leven juist een uitdaging hadden ‘aan het leren houden van zichzelf’. Mijn leer zat hem niet in het leren houden van mezelf maar in het leren omgaan met het gegeven dat velen dit als leer in het leven ‘is meegeven’. Later kwam ik tot het inzicht dat niet ik, maar mijn ziel ervoor heeft gekozen, om het leren herinneren van de liefde die je bent, bij te staan door liefde te zijn, liefde te spiegelen, ook al doet dat soms pijn. Ik heb geen keuze, ik ben, daar kan ik niet omheen.

Door bovenstaande voelde ik mij in het leven meer dan onderdeel van het geheel en tegelijkertijd vaak onbegrepen. Ofwel, ‘ALL-een’. Ik volg niet een richting en vind niet het ene beter dan het andere. Dat wat klopend is voor mij op dat moment is het goede en daarmee is het andere niet fout. Oordeelloos en vrij verwelkom ik vanuit alle mogelijke richtingen wijsheid tot mij zonder daarin iets of iemand te verheerlijken of aan te hangen als zijnde volger. Ik richt mij en verbind mij zonder te hechten. In de essentie zit in elke richting of vorm iets wat verder brengt. Verbonden met het hogere zelf en de bron is alles gelijkwaardig, alles en iedereen IS en IK BEN. Synchroon aan de nieuwe tijd, waarin we worden uitgenodigd, de verantwoordelijkheid te nemen, ons innerlijk leiderschap op te richten. Elkaar aan te vullen als gelijken en zo onszelf, de cummunity en wereld te verrijken.

Akasha Kronieken

Zo groot als dat veld is, om het te vatten en begrijpbaar te houden en in eenvoud terug te brengen, naar het besef dat het te vergelijken is met als het ware een ‘metafysische bibliotheek’, van alles wat jij en je ziel meemaakt, vanaf het moment van zijn/haar creatie (waarvan het begin veelal voor dit leven is begonnen). Iedere handeling, elke gedachte, iedere emotie (bewust of onbewust) die je ziel in het/elk leven ervaart, is opgeslagen in je Akasha kronieken. Toegang tot die je Akasha kronieken biedt gedurende heel je helendereis van je ziel en leven een onmetelijke rijkdom. Hieronder beschrijf ik een van de mogelijke manieren om in afstemming met jouw veld van Akasha krionieken te komen, ofwel: IN LIJN te komen, LIEFDE te ZIJN en via die verbinding ‘boodschappen’ te ontvangen, die het mogelijk maken om alles binnen bereik te hebben om jezelf te zijn, je eigen leraar, genezer, goeroe, gids (en hoe je het maar ziet en wilt noemen) te zijn. Het gebruik van je lijn is een persoonlijke aangelegenheid en daarom belangrijk om te reflecteren op jouw unieke ervaringen met je LIJN. En de van daaruit ontvangen ‘boodschappen’, zodat je je kennis kunt vergroten en je groei kunt verdiepen. (de definitie boodschappen; kan je ook zien als inzichten/ impulsen van het herinneren van het vergeten weten) . Je hebt recht op je Lijn, die jou ‘ boodschappen’ geeft om je terug te brengen naar de oorsprong en bron van het jezelf zijn. Het is aan jou om dit committent met jezelf aan te gaan en het bijbehorende ‘werk’ te doen om weer of nog meer in verbinding met je Lijn te geraken. Je ‘boodschappen’ komen van moment tot moment en altijd in divine timing. De transformatie ontvouwt niet in een keer, maar gedurende de gehele helendereis van je leven. Hoe gaaf, dat het niet stopt, maar iedereen inclusief mijzelf, via de Lijn, door blijft ontvouwen, ontwikkelen en verdiepen. Dit is de tijd om jezelf te leren kennen en lief te hebben als nooit tevoren. Je ziel heeft jou in time en space niet voor niets naar dit moment en dit schrijven geleid. Je bent er klaar voor om bewuster te gaan leven in lijn met wie jij in wezen bent. Jij bent er voor jezelf!
Toen de wijsheden vanuit de Akasha Kronieken, in combinatie met het als toegewijde beoefenen van Vipassana Stilte Meditatie en Kundalini Yoga, ervaarde ik een vonk, niet in woorden te vatten, wel ervaren als ‘Bliss’ op wat ik vanbinnen al wist, leef en ben. In woorden gevat, nog meer als ooit te voren uitgelijnd IN LIJN met MIJN ZIJN.


Daarmee ook de roep om dit niet langer voor mezelf te houden maar te delen. Mijn schrijven gaat dan ook niet om of over mij. Maar via mij, aan jou de uitnodiging om vanbinnen uit, te luisteren van je innerlijk stem en roep, om je eigen pad uit te lijnen. In alignment te zijn.

Als je leeft, IN LIJN, besef je elke dag dat alles wat je zegt, doet, denkt, voelt, drinkt, eet, beleeft, opsmeert en energetische mee in verbinding staat, een eerbetoon kan zijn aan je connectie met je hoogste Zelf en de Liefde die je bent en oneindig door je heen stroomt. Je neemt al deze aspecten (drinken, eten, denken, voelen, doen, meemaken etc ) waar, waardoor je instaat bent om je wijze van deze aspecten, waarnemend te onderzoeken. Zo voel je emoties, maar je bent ze niet. Je neemt triggers waar, maar vind er niets van. Je heelt je ‘wonden’ en omarmt zowel euforie als pijn, omdat het er allemaal mag zijn. Je wijdt je met overgave, eerbied en integriteit aan de groei en ontwikkeling van de Ziel en je Zielsmissie. De hoogste mogelijke ‘ opleiding’ die er bestaat, namelijk die van de Helendereis van je leven te beleven en niet geleefd te worden. Waardoor je weer toekomt aan het IN LIJN ZIJN van wie jij bent. In een woord: LIEFDE

Je zult tijdens die reis diep in je binnenwereld duiken en opmerken dat alles wat je ervaart een uitnbodgitng is van je ziel om jezelf te kennen. Elk moment is een kans om met de boodschappen via je lijn meer informatie, betekenis of context te vinden of je te bezinnen, vrij van ego, op de volgende stap. Je komt toe aan het afpellen van alle lagen die er niet meer toe doen. Ontdekt waarom jij daar bent waar jij nu bent en hoe je ziel in dit aardse leven verder wil groeien en ontwikkelen. Wat is voor jou next step? Tijdens deze 'reis' kom je toe aan het dieper en tot dusver ‘onbekende’ laag leren kennen. Hoe uitdagend de beproevingen van de aardse ervaringen ook kunnen zijn, altijd weer kunt navigeren op je innerlijke kompas van jouw LIEFDE en LIJN.


Mijn ziel is een gids die de nieuwe vorm die komen gaat in liefde bij staat en jou uitgenodigd dit op jouw eigen wijze ook te doen. In verbinding te komen met het leven in afstemming met je Akasha kronieken. Zodat je de liefde kunt voelen die altijd door je heen stroomt. Als jij jezelf deze liefde erkent en ontvankelijk jezelf dit kunt toestaan en geven, ben je in staat te ‘leren’ elke boodschap dei doorkomt te vertrouwen en kun je er van binnenuit geloven dat je elk moment alles hebt wat je nodig hebt om je eigen gids te zijn.


Wat is je lijn Hoe activeer je je lijn

…Je ziel heeft gekozen voor dit leven en daarmee is jou dit ademende leven via de liefdesvonk gegeven. Waarin jij je hele leven in verbinding (bewust of nog onbewust) bent met boven (bron) en beneden (aarde) via een energetische frequentie door door je heen stroomt: de Lijn. Op elk moment van iedere dag en nacht ontvang je de zogenoemde

‘boodschappen met instructies, liefde en steun via je Lijn’. Deze ‘ boodschappen’ komen uit het energetische veld en behorende bij jouw ziel, die jouw Akasha kronieken wordt genoemd en wordt geactiveerd via jouw aardse helendereis en ervaringen. Wanneer jij naar jouw ‘boodschappen’ luistert, besef je dat wat je fysiek ervaart, afkomstig is uit je energetische deel, diep in je ziel. Hierin helpt jouw ziel, om te kunnen beseffen, dat deze boodschappen je terugleiden naar jezelf, zodat jij de weg kunt bewandelen die voor jou bedoeld is (die kan soms anders zijn dan bedacht of ‘opgelegd’ volgens hoe we denken dat het hoort).

Je bent. En binnen de gelaagdheid daarvan ben je evenzo ook spiritueel en stoffelijk. Je

‘boodschappen’ weerspiegelen deze dualiteit. Je boodschappen komen via je kruin binnen, volgen de middenlijn van je lieve lijf: Je Lijn, via je bekkenbodem (basis van je lijn), benen, voeten, de aarde in. Daar aangekomen worden de boodschappen geactiveerd en in de fysieke sfeer gebracht, zodat jij ze kunt ontvangen (aardse ervaringen). Zo volgt het ook de weg via de Lijn weer op omhoog zodat ze toegankelijk voor je worden. En bevatten de boodschappen de wijsheid van je Zielsgescheidenis, om vanuit die kennis je leven ondersteunend te kunnen gidsen. (zie bovenstaande afbeelding afkomstig uit de literatuur tip onderaan dit Inspiratie Nieuws) Dit proces gaat niet te bevatten zo snel en stroomt vanaf je eerste adem al oneindig door je heen. Je hoeft geen vaardigheden te leren om boodschappen te ontvangen, het gebeurt al vanaf jouw begin. Je hoeft er alleen maar opnieuw bewust van te worden, mee in contact te komen, verbinding mee te leren maken, toe te laten en erop te vertrouwen dat jouw boodschappen jouw innerlijke kompas zijn voor de vervolgstappen tijdens jouw helendereis, wat leven heet.
Intunen > de IN-LIJN activatie & vitalisatie > Oefening 1) Kies bewust jouw plek en draag in afstemming zorg voor dat deze plek voor jou prettig, schoon en kloppend voelt. (ondersteun jouw liefdevolle ruimte/creëer je eigen space, bijvoorbeeld door: de ruimte te reinigen/ sfeerlicht/ geurfrequentie/ juiste temperatuur/ comfortabele bedding om te zitten en dat wat hierbij voor jou passend en kloppend is en ik nu niet kan benoemen)


In de door jou gekozen plek, neem jij bewust, zittend of staand jouw plek in. (heb je ervaring met (kundalini)yoga, tune-in zoals voor jou kloppend voelt)


Richt je op het hier en nu, sluit je ogen en adem 4 x lang, langzaam en diep in en uit door je neus.


Vervolgens 4 x lang en langzaam in door je neus en uit door je mond.


Dan hetzelfde maar dan in door je mond en uit door je neus.


En rond af met 4 x in en uit door je mond


Ben je visueel ingesteld, dan kan het centreren en vertragen helpen, door je een helderwitte lijn van licht voor te stellen die van je kruin naar je tenen loopt die je lichaam vervuld. (of anders, speel, ervaar en ontdek wat voor jouzelf hierin het beste werkt)


A) Dan breng je om te activeren, met gesloten ogen, je handpalmen tegen elkaar (gebedshouding/ met iets ruimte tussen je borst en handen) en breng je handpalmen boven je hoofd.


B) Adem (4 tot 6 sec/ niet tellen/ wel op gevoel) diep in door je neus en uit door je mond (hou daarbij je handen boven je hoofd).


C) Adem weer in door je neus.


D) Bij de uitademhaling, breng je je handpalmen tegen elkaar via je middenlijn naar beneden, daar waar je handen automatische uit elkaar gaan, hou je je vinger toppen op elkaar. (zal ongeveer uitkomen ter hoogte van het centrum van je bekkenbodem)


E) Bij de inademing breng je de handen weer tegen elkaar, via de middenlijn, naar boven, terug naar het beginpunt boven je hoofd.


Herhaal nu A t/m E vier keer (voelt het voor jou natuurlijker om de in en uitadem fasen om te draaien, volg dat, het Gata niet om de vorm, maar om de doorwerking ervan)

2) Hou je ogen zacht gesloten en ga rustig zitten in een voor jou prettige houding (bijvoorbeeld kleermakerszit/ halve lotus, hele lotus maar mag ook op jouw favoriete stoel zijn (er bestaat hierin geen goed of fout en het ene is niet beter dan het andere, het enige goede is dat te doen wat op dat moment past bij jou en kan per keer verschillend zijn)


Leg je handen naast je, in je schoot of in gebedshouding voor je borst.


F) Blijf in je eigen ritme (zonder over na te denken) doorademen.


G) Je bent aanwezig, je neemt enkel en alleen waar. (vrij van denken/ oordeel/ mening etc../ voor deze beoefening heeft de eenvoud van het toepassende van de Vipassana meditatie ‘methode’ mij ontzettend bijgestaan)


H) Adem door en blijf in meditatieve aanwezigheid en stilte waarnemen en staat jezelf toe om te ZIJN en je 'boodschappen/ inzichten' te ONTVANGEN.


Bovenstaand is de basisoefening van je LIJN-activatie en vitalisatie. Deze basis kan vervolgens uitgediept worden met daarvoor bestaande aanvullende oefeningen. Het kan zijn dat je gelijk tijdens je eerste keer veranderingen ervaart je energie, staat van zijn, emoties of waar je aandacht naar toe gaat, etc..Of de frequentie van je lijn, bijvoorbeeld als een sensatie van compassie, kalmte, etc.. Of de uitnodiging om je Hogerezelf om leiding en/of inzicht te kunnen vragen…


Voel je nieuwsgierig naar het geschenk wat het beoefenen van jouw Lijn-activatie jou brengt en sta open voor het proces zoals het aan jou zal ontvouwen. Dit is het begin en de basisoefening.
Aanvullend:

  • Voorafgaand aan basisoefening voor de spiegel gaan staan, jezelf in de harten van je ogen kijken en via die harten visueel in het hart van je ziel, dieper dan diep en hardop uitspreken van de mantra: ‘Ik hou van mij en Ik ontvang mijn boodschappen’. Dit te doen ondersteund en bekrachtigt.

  • Herhaal e.v.t. tijdens fase 1 van de activeringsoefening de mantra.

  • De 2de fase van de activeringsoefening kun je verdiepen (als je zover bent) door tijdens het ademen de vraag te stellen ‘Hoe kan ik mijn hoogste zelf leven?’

  • Hou een Lijn-activatie journal boek bij, na verloop van tijd, ondersteund dit in het inzichtelijk krijgen van de vorm waarop jouw authentieke zijn van de wijsheid van haar/ zijn Lijn, de ‘ boodschappen’ veelal ontvangt en daarmee bewuster in kan zetten en op kan navigeren.

  • Ga door met de beoefening, naar eigen wens en behoefte wel/ niet ook door onder te dompelen in vervolg oefeningen als zijnde handreikingen met tips en tools voor al jouw ‘boodschappen’ die komen gaan en wordt nieuwsgierig naar meer,… Love it!

  • Hou je niet in, pak die ‘sleutel’ en open jezelf. Nu is het begin. Vandaag is de dag.

  • Deze basis van intunen pas ik ook toe voorafgaand aan wat ik doe. Van tijdens de momenten van uiterlijke verzorging tot contact momenten in mijn praktijk, het schrijven van Blogs en visueel voorafgaand aan vergaderingen. De traditionele wijze van intunen vanuit de Kundalini you filosofie breng ik hiermee zuiver in verbinding. Wat deze verbinding heeft geopend voor mij is niet in een woord te vatten, dat heeft een ieder op eigenwijze te ervaren.


Tips: * Bewandel je eigen pad, in afstemming met je innerlijke kompas en in lijn met je zijn.

* Begin de dag met een 'knuffelwekker' en schenk dagelijks aandacht aan een moment bewust ademen (meditatie), strekken en rekken (yoga), beweging in de buitenlucht, voedingskeuzes zonder zooi, dans, zing (mantra/ stembevrijding), doe waar je blij van wordt en volg je harte-kracht.

* Gun jezelf het lezen van de literatuur tip (onderaan dit blog) Waarin veel oefeningen en antwoorden op vragen als: De veel gestelde vragen over het activeren van je lijn/ Wanneer je lijn activeren?/ Hoe lang in de activering zitten/ Moet je zitten om in activering te zitten?/ Wat voel je tijdens en/ of na je lijnactivering?/ Kan je je lijn activeren als jij je down voelt?/ Kan je meer of minder dan de vier armbewegingen doen?/ Moet je de armswegingen überhaupt uitvoeren?/ Wat als visualiseren niet lukt?/ Wanneer begin jij je boodschappen te ontvangen?/ Je activeringspunten/ Het universele activeringspunt/ Het aarde activeringspunt/ Wat is een boodschap?

Hoe voelt een boodschap? Is het een boodschap of je hoofd? Etc.., etc…


Behoefte aan ondersteunende tools op maat hierin voor jezelf, je persoonlijke ontwikkeling, je hogere zelf en lieve lijf? Je weet me te vinden en ik sta jou hierin met liefde bij.


Liefde, lieve, liefs,

Maaike

* Omdat ik deze maand verjaar, extra lees tip - ‘Wie jarig is trakteert’ * Meer weten? Behoefte aan het verdiepen van je ‘LIEFDEVOL IN LIJN ZIJN’? Contact met mij is altijd afgestemd en vrij.Literatuur/ Bron:

  • Boek: DE LIJN - Ashley Wood Zij heeft inzichtelijk en begrijpelijk o.a. onderstaande aspecten over de wijsheid van je Akasha Kronieken omschreven met daarbij vele extra oefeningen: Hoe geef je gevolg aan je boodschappen/ De draad die je bijeenhoudt is liefde/ Ruimte creëren voor zielsgroei/ Het energetische contrast van je transformatie/ De middenpositie/Het licht van je ziel/ Multidimensionale boodschappen en zielsconnecties/ Multidimensionale heling/ De reis van je ziel in je dromen/ Zielsconnecties/ Zielsverbond/ Zielsfamilie/ Een nieuwe frequentie voor een Nieuwe Wereld/ Spiritualiteit is zelfbewustzijn/ De wereld is een spiegel/ Loop met lichtheid, leef met lichtheid/ Je ben t een zaadje/ Verzacht tot deze nieuwe frequentie

Comentarios


bottom of page