top of page
  • Foto van schrijverMaaike Middelweerd

“Waar ligt de oorsprong van het vrouwelijke bewustzijn van Maaike haar leven?”

Bijgewerkt op: 30 dec. 2021


De oorsprong van mijn eerste kennismaking met het vrouwelijke bewustzijn, herinnerde ik mij een paar jaar geleden, na een meditatie moment. Dit moment ervaren als een wedergeboorte. Het nam mij mee in de diepere lagen van betekenis ervan, via het herinneren en daarmee het te herbeleven…

Ik was een meisje van drie. Vrij, blij en onbevangen had ik van alle dekens en kussens die in ons huis te vinden waren, een nest gebouwd op het bed van mijn ouders. Daarna mijn mooiste jurkje aangedaan, gemaakt door mijn moeder, wit met hartjes in alle kleuren van de regenboog. Ik liep naar de keuken, waar mijn moeder stond te koken en vroeg haar om een ei. Mijn moeder keek me aan en pakte mijn handen. En vertelde mij, dat ze me geen ei kon gegeven, omdat we macrobiotisch en veganistisch eten. Ze legde me dit uit, met aandacht en respect voor de dieren en moederaarde. Waarnaar ik haar zei: “Ik wil geen ei om te eten, maar om uit te broeden!”. Met sprakelingen in haar ogen keek ze me aan. Bijna zichtbaar kreeg ze een ingeving en vertelde me, dat ze na te weten dat ze zwanger was van mij, symbolisch een ei van natuursteen had gekocht. En zei: “Dat ei, dat krijg jij van mij, maar moeten we nu wel eerst naar opzoek!”. Al zoekende vertelde ze me over de versmelting van de liefde. Dat ze de conceptie heeft gevoeld en op dat magische moment mijn vader mee nam naar het raam.”Kees, kijk het is vollemaan, ik voel het, we worden vader en moeder, ‘Maaike komt eraan’… . Ze nam me in ‘Jip en Janneke’ taal mee naar de betekenis van de maanritmen en de synchroniciteit hierin in contact met de vrouw, onze cyclus, onze eitjes en onze wijze van ‘broeden’. We vonden het ei en gaf het mij, een onbeschrijfelijk moment. Waarna ik met het ei op mijn zelfgebouwde nest ging zitten. Volgens mijn moeder heb ik daar de hele dag gezeten in mijn meditatie modus. Af en toe kwam ze bij me kijken, op het bed zitten en stelde ze me de vraag: “Weet je al wat je aan het broeden bent?”. Want vertelde ze, de definitie ‘broeden’ kan in verschillende vormen worden gezien, ervaren of worden uitgedrukt. Evenals ‘zwanger’ zijn. (Voorbeelden staan onderaan, bij ‘Afstemming voor jezelf’) ‘Dit bedenk je niet, dit bevalt je!’ Zo is de oorsprong van mijn eerste ervaring met het vrouwelijke bewustzijn ingeleid. En besef ik nu, dat toen het vruchtbeginsel van het zaadje ‘Maaike bevalt je!’ al bedding kreeg. Dat ei heb ik nog steeds! (zie foto) En is tijdens een coaching, de retraites en de jaartrainingen het communicatie-ei. Wat jou symbolisch meeneemt, naar waar jij op dat moment ‘op broed’, om zo het vergeten weten te herinneren. Alle antwoorden liggen al in jou verscholen, ‘verlos’ jezelf van het onnodige, zodat je ‘bevalt’ van dat wat jij nieuw ‘geboorte’ geeft, stap voor stap dichter bij je authentieke zelf!

‘Herontdekken van jezelf is het mooiste geschenk wat je jezelf kunt geven!’

Dankjewel voor het lezen van mijn inspiratie blog over de oorsprong van mijn eerste kennismaking met het vrouwelijke bewustzijn. Liefs, Maaike Afstemming voor jezelf: - Je kunt letterlijk en figuurlijk zwanger zijn maar ook bijvoorbeeld van een nieuwe creatie of van een ‘groeispurt’ fysiek, mentaal, spiritueel of… Wij vrouwen, geven niet alleen geboorte aan nieuwe leven via de geboorte van een kind. We geven ook geboorte aan nieuw leven via het inzetten van onze zachte kracht, creativiteit, onze aanwezigheid en nog meer dan dat… - Wat betekent nu, in de fase van jouw leven op dit moment, de definitie ‘broeden’ voor jou? Waar ben jij nu ‘zwanger’ van? Een nieuwe fase? Een nieuw plan? Een hulpvraag om jezelf verder te ondersteunen in groei en ontwikkeling? De roep om je vrouwelijke leiderschap op te richten en je ware authenticiteit nieuw leven te geven? Draag je de behoefte om hierin niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar jezelf hierin bijgestaan te voelen? Kom in verbinding en/of boek je eerste kennismaking en verwen je blij via het ‘inspiratie-EI’. Laat je verrassen door het geschenk wat erin verscholen ligt en wil worden gevonden door jou!
Comments


bottom of page