top of page
  • Foto van schrijverMaaike Middelweerd

Relatie Inspiratie - 'De kracht van energie richten zonder te hechten!' 

Bijgewerkt op: 30 dec. 2021"De kracht van energie richten zonder te hechten!"


Alles is energie, alles is Liefde...

Maar dat wist jij natuurlijk allang! Dus ook je gedachten, daar waar jouw mind en aandacht naartoe gaan en daar waar jij je levensdoelen op richt. Evenzo voor de relatie met jezelf en je geliefde. Ben jij je hiervan bewust? En hoe sta jij jezelf, je gedachten, je doelen en energie hierin bij? Dat kan verschillende manieren. Een van die mogelijke wijzen, ga ik met je delen, namelijk het voorbeeld gericht op je relatie als zijnde 'relatie inspiratie'.


Oké, ben je er klaar voor? Daar komt ie dan...

Herken je dat moment rond het einde van een jaar? Een moment waarop we worden uitgenodigd te reflecteren, dankbaar te zijn voor wat een jaar heeft gebracht, los te laten waarvan je weet dat het niet meer dient, etc... Velen leven aan dit moment voorbij. De waarde van deze momenten in ons leven worden veelal onderschat. Hier bewust aandacht aan schenken, is geen stilstaan maar vooruitgang. Omdat wanneer vanuit dankbaarheid kan worden vrijgegeven wat niet langer nodig is. Er ruimte ontstaat om het nieuwe te kunnen verwelkomen. Het moment, om het manifesterende vermogen in te zetten, om zo blijvend richting te geven aan je wensen, behoeften en doelen in je leven. Mega belangrijk om dit helder te hebben, voor jezelf, je werk, je bedrijf. En wat verliezen we hierin vaak uit het oog? De liefde! En dat terwijl alles Liefde is. Dit ook te doen voor de liefde, je relatie, is net zo waardevol. Zodat je niet alleen zelf maar ook samen, vol focus, commitment, passie en plezier vanuit afstemming samen richting geeft, zonder je eraan te hechten. Ofwel: 'Samen zijn, zonder je eigenheid te verliezen!'. (motto van Alwin en mij)Praktisch uitwerken bekrachtigd elke intentie voor wat komen gaat...

Hierbij kun je denken aan het opschrijven van doelen, het dagelijks inzetten van afgestemde visualisaties of ondersteunende affirmaties, het opschrijven of het maken van een 'vision board.' Die laatste, het maken van een 'vision board', ik hou d'r van.(zie foto) Altijd verrassend hoe de uitwerking ervan is. Bijna magisch te noemen, zoveel als er altijd van uitkomt. En achteraf ook altijd op een manier, die voorafgaand niet te bedenken was. Spreek dus uit ervaring en kan er maar een ding over delen. Hoe dit werkt, dat bedenk je niet, dat heb je zelf te ervaren. En daarvoor weet ik maar een passende inspiratie tip, en dat is, jou uit te nodigen dit ook te doen.


Intenties zetten zonder je te richten...

Het ondersteund de relatie met mezelf en de relatie met Alwin, om bewust onze energie te richten zonder ons eraan te hechten. Want wanneer we ons hechten, trekken we mogelijke teleurstellingen aan en staan we niet open voor de ongekende mogelijkheden die er nog meer zijn. Ons richten op en open staan voor de wijze waarop het zicht wil ontvouwen, maakt dat we blijven zien, via welke 'wegen' we geleid worden, daar naartoe, waar onze energie op is gericht. Zo houden we ongeforceerd focus op onze individuele en gedeelde wensen, behoeften en verlangens voor het leven. Dus niet alleen voor onszelf en ons samen, maar ook voor elkaar. Deze afstemming maakt, dat we binnen het vrij laten van elkaar, er ook altijd voor onszelf en elkaar kunnen zijn. We hoeven elkaar niet te helpen. Daarmee ontnemen we elkaars groei. We hoeven er alleen maar te ZIJN, helemaal onszelf te zijn en onze energie te richten zonder ons te hechten...


Wanneer en hoe?

Hier bewust van zijn en aan toekomen, wordt meestal gedaan rond de jaarwisseling. Vaak gepaard met goede voornemens die gericht zijn met een vorm van hechting, met als gevolg...(tja.., daar ga ik nu niet op in, niet nodig, overbodig, omdat het anders kan, laat je inspireren en voel je welkom om hierover in gesprek te komen). Dus, ik zou zeggen, zet als preventieve tool jouw/ jullie 'vision board' in. Maak deze op jullie moment en leer hier afgestemd voor zorgen. Natuurlijk zou ik Maaike niet zijn, als ik de wijze waarop ik/ wij dat doen niet hieronder met jou zou delen. Ik heb de waarde ervan ondervonden en het werkt!


* Ons 'vision board' is ontstaan tijdens een van de jaren dat wij weer een jaar 'samenzijn zonder onze eigenheid te verliezen' erbij hadden verzameld.

* Sinds dien proosten wij dagelijks op de Liefde of dat nu met water, kefir, sap, thee, wijn of bier is, Hat gaat niet om de vorm, maar om de intentie.

* Als vrouw van onze relatie, ben ik 'hoedster' van ons 'vision board'. Dit wil zegen, dat ik maandelijks tijdens vollemaan en nieuwemaan, onze intenties in afstemming voor ons meeneem. Zo blijft de energie voor onze intenties gerichten zonder ons eraan te hechten, waardoor we tegelijkertijd ook open blijven staan voor hoe het zich wil ontvouwen en hoe ook nieuwe mogelijkheden op ons pad ontstaan.

* Rond de jaarwisseling bekijken we samen onze intenties, met dankbaarheid voor wat elke intentie heeft gebracht, laten we los wat vrijgegeven kan worden, nemen we mee wat langer uitrijping nodig heeft om door te ontwikkelen en voegen we nieuwe intenties voor het aankomende jaar toe.

* En elk jaar wanneer we weer een jaar 'samenzijn zonder onze eigenheid te verliezen' erbij hebben verzameld, staan we onze intenties een keer extra bij om vanuit liefde extra te bekrachtigen.


Bovenstaand is niet de manier, hierin bestaat geen goed of fout!

De enige goed-klopende manier is de wijze waarop het bij jullie past om moeiteloos jouw/ jullie 'vision board' in gerichte energie bij te kunnen staan. Ga hierin niet onnodig het wiel opnieuw uitvinden, maar weet mij te vinden ter inspiratie. (link kennismaking gesprek)


Liefs Maaike


Inspiratie Tip: * Ons 'vision board' staat in onze woonkamer, zo herinnert het ons op bewust natuurlijke wijze aan onze intenties, onze energie afgestemd te blijven richten, te verbinden met wat er wezenlijk toe doet, te koesteren wat IS en open te staan voor wat zich ontvouwt vanuit LIEFDE. * Op de kaartjes van ons ‘vision board’ hebben we de stempel van een van onze gedeelde passies gezet, namelijk ons ‘Bloei en Leef bewust natuurlijk’ leven, tuinderijen en imkerij gezet.


Comments


bottom of page