top of page
  • info5966007

DE MAGIE VAN RITUELEN

Bijgewerkt op: 18 jan. 2023

DE MAGIE VAN RITUELEN

Rituelen hebben een helende kracht. Met een ritueel, een bewuste handeling die je geregeld uitvoert, verander je de energie in jezelf en in de wereld om je heen. Ze nemen je mee, van buiten naar binnen, van chaos naar inzicht, van hectisch naar heilig, van versnipperd naar focus, etc.. Ook bieden ze mildheid en troost op moeilijke momenten. Het gaat om het richten van je energie zonder je te hechten. Zet je intentie, richt je energie en creëer je eigen rituelen of..., kom er zelfs achter dat je veel vaker een ritueel gebruikt in je dagelijks leven dan dat jij er zelf bewust van bent.


We hebben allemaal zo onze kleine 'rituelen'. Van even mindfull uit het raam kijken naar de sterren en de maan, je bed opmaken en de ramen openzetten, morgens koud douchen, geboorte-feestdagen zegevieren, de dag beginnen met een glas water, een kaarsje aansteken op je altaar, meditatie, yoga etc. Rituelen zijn geen gewoontes die je gedachteloos doet maar handelingen waar je bewust herhalend voor kiest en zo hou je haar krachtig en ontstaat er magie.


We hebben allemaal zo onze kleine rituelen Rituelen weerspiegelen, wat er via onszelf, gezien wil worden en inzicht geeft in de helende reis van je leven. Een ceremonieel proces neemt ons mee, voorbij het veld van tijd, waardoor we kunnen ervaren wat het alledaagse overstijgt. Maanpunten en keerpunten van onze Levenscyclus onthullen en ontvouwen zich meer door rituelen. Deze onderdompelingen begeleiden ons op een dieper niveau naar de roeping, missie en bestemming van onze ziel. En wist je dat door de geschiedenis heen, de kracht van rituelen in zowel oude als nieuwe beschavingen een belangrijke rol spelen? Denk maar aan het vieren van je verjaardag, dagelijks tandenpoetsen, de jaarfeesten, Oud en Nieuw etc., het is in het klein of groot een ritueel te noemen. Niet alleen in religieuze, maar ook in seculiere culturen zijn en worden rituelen gebruikt door individuen en groepen die meer diepgang willen ervaren of spiritueel willen ontwaken. Dus, of een ritueel nu de vorm heeft van een uitgebreide traditie of dat je dagelijks iets doet, zingt of uitspreekt waar je dankbaar voor bent, ze worden allemaal gekenmerkt door ritme en herhaling. En kunnen je op magische wijze bijstaan in het omgaan met het tijdperk waarin je geboren bent en leeft.

Met jou deel ik graag een paar magische ritueel items. Ik schrijf ze niet volledig uit. Want het fijne van een ritueel is, dat zij geen vaste wetten of regels kent. En je kunt het alleen doen of in een groep. Het enige wat een ritueel tot een ritueel maakt, is de intentie die erin wordt gelegd. Het enige wat belangrijk is, is dat je er jouw ritueel van maakt, en volledig is afgestemd op hoe het op dat moment kloppend voelt voor jou en door jou mag worden doorleeft. De terugkerende basis bij rituelen, zijn dingen als: * De plek waar je het doet afstemmen en naar eigen wens en behoefte sfeervol maken met elementen als: warmte/ licht/ kaarsen/ muziek/ water/ thee/ kaartendeck/ smudgen etc.. * Jezelf afstemmen door elementen als: voorafgaand een bad/ wandeling/ dans/ ademwerk/ meditatie/ affirmatie/ mantra zingen etc.. Het aller belangrijkste; stem jezelf voorafgaand altijd af op je hogere zelf, hart en ziel en geniet op authentieke wijze van jouw rituelen! (1 minuut afstemming en een lange, langzame en diepe in en uit ademhaling kan hierin al voldoende zijn) Zodat je aandacht besteed aan wat er speelt in je lichaam, de sensaties ervan waarneemt en je intentie voor je ritueel helder wordt.Ritueel Relatie:

- Integreer een knuffel-wekker voorafgaand aan dat je verder gaat met de dag. Of dit moment nu is voor de relatie met jezelf en lieve lijf of met de lieverd waarmee je het bed deelt. Adem voorafgaand langer, dieper en langzamer in en uit en geniet van het knuffelend de dag in zelfliefde te laten ontwaken. Je bepaalt zelf wat de duur is van de knuffel-wekker.


Ritueel ZelfLIEFDE:

- Jouw ochtend ritueel (van opstaand tot aan tandenpoetsen en alles wat ertussen zit) altijd te verzegelen met het opzetten van je visuele kroon. Doe dit voor de spiegel en zeg tegen jezelf: “Ik hou van mij”.


Ritueel Afhechten:

- Dagelijks de dag afronden met het terugsturen van alle energie die je tijdens de dag hebt opgepikt van anderen en terug te halen wat van jou is. Bijvoorbeeld door te stampen, klappen, jezelf af te strijken en het uit te spreken. “Alles wat niet behorende is van mij, stroomt terug naar daar waar het hoort te zijn. En alles wat behorende is van mij, stroomt nu terug naar mij”.


Ritueel Energetisch opschonen:

- Geef jouw douche momenten extra verdieping, door tijdens het douchen te visualiseren dat alles wat je niet langer dienst, via het water, van je af vloeit en stroomt.


Ritueel Maanfasen:

- Tijdens de dagen van de maanfasen Nieuwe en Volle maan, is het meer dan welkom om 1 dag voorafgaand, tijdens en de dag erna, ‘te vasten’. Dit ondersteund je fysieke, mentale, energetische en spirituele lichaam in balans. Waardoor het kunnen luisteren naar je hogere zelf, hart en ziel wordt verstevigd. Denk hierin bijvoorbeeld aan het drinken van citroenwater en tijdens deze dagen geen koolhydraten/ suikers en zuivel te nuttigen.


Ritueel Contact:

- Probeer het uit en ervaar de waarde van bij elk contact en/ of zelfs tijdens co-creaties of vergaderingen, altijd eerst samen 1 minuut stil te zijn. Daarna pas verder met de verdieping in waarvoor het contactmoment bedoeld is. Gevolg, je voorkomt dat je energie weg lekt. En vergaderingen zijn veelal inhoudelijk en productief zelfs eerder klaar dan gebruikelijk…

Ritueel ademwerk:

- Onze adem, het medicijn wat we tijdens de eerste adem van ons leven, meegekregen hebben. Dagelijks een paar minuten lang, langzaam en diep ademen, heeft een heilzame uitwerking voor alle lagen waaruit jij bent opgebouwd. Extra verdieping hierin ontwikkelen, kan bijvoorbeeld via ademwerk of bijvoorbeeld via de Wim Hoff adem training.

En zo, nog heel veel meer rituelen die ons magisch kunnen voeden en bijstaan. Denk aan een Zonsopgang ritueel, een Kaarsmeditatie, Journaling, het maken van je jaarlijkse Vision Board, het maken van een Maan van As of andere Maanrituelen, het schrijven van een Brief aan je hart-lijf-ziel en deze een jaar later weer lezen, een Smudgestick of Natuurbundeltjes maken, Lichtjes maken van schelpen, Zaadjes planten etc... Sommige lijken nog zo simpel, maar gun het jezelf, om ze te ervaren en ontvankelijk te zijn voor de waarde ervan. Heb je behoefte aan meer? Of voel je de innerlijke behoefte, dat ik met je meevoel, over welke vormen van rituelen jou, in deze fase van jouw leven, extra kunnen bijstaan? Neem vrijblijvend contact met me op. Ik sta je met liefde bij. We morgen er in het leven veel meer voor elkaar zijn. Ook dat is een mooi ritueel om te behoeven als vrouw. Ofwel: niet alleen te geven maar ook te delen en ontvangen.

Maaike bevalt je Liefs, Maaike Extraatje: * Lees ook de ‘Inspiratie Gift’ Relatie Inspiratie - 'De kracht van energie richten zonder te hechten!' * Meer weten? Behoefte aan het verdiepen van je ‘authentic relationship’? Contact met mij is altijd vrijblijvend en vrij.

コメント


bottom of page