top of page
  • info5966007

Vision Quest Onderdompeling

Dit schrijf ik niet om het over mezelf te hebben, wel om jou te inspireren. Lees het als een symbolisch gebaar. Neem van daaruit waar wat het (aan)raakt in jou. Het zal niet voor niets zijn, dat jij dit lezen nu ontvangt, wat het jou ook mag brengen of vertellen. Het staat vrij van mij, nodigt jou uit, te navigeren op je eigen wijze hart en pad!


Jaren geleden sprong de vonk over. All-een het avontuur van in de natuur zijn te (be)leven. Toen niet wetende dat dit een Vision Quest (VQ) genoemd wordt.


Toen was de reis er naartoe al begonnen en is zeker niet ongemerkt aan mij voorbij gegaan. Via kronkelende paden, maar altijd in-lijn en altijd daargekomen waar ik op dat moment in mijn leven had te zijn. Elle fase van de helendereis (wat leven is) van mijn leven, heb ik nooit willen missen. Keer op keer een kostbaar geschenk. Goud te noemen, om te doorvoelen, dat elke aardse ervaring, mij nog nooit niet verder heeft gebracht. Herken je dat? Of het nu gepaard ging met euforie of diepe pijn. Het zo te kunnen verwelkomen, waarnemen, (in)zien is helend, is fijn. Bewustzijn dat dit altijd zo werkt, maakt dat we tijdens een situatie of ervaring waarin we worden geraakt, kunnen blijven waarnemen, er niets van hoeven te vinden. We hoeven er alleen maar op te vertrouwen, dat wat het ook is, het altijd verder brengt. "Zonder tegendruk geen groei, geen verbinding, geen leven"


De afgelopen paar jaren werd de innerlijke roep naar het ervaren van een VQ steeds sterker. De introductie fase kwam tot uitrijping en dit jaar ging het dan echt gebeuren. Afgelopen nieuwe maan in afstemming alle laatste voorbereidingen getroffen. Het besluit stond vast. Mijn VQ trouw aan alles wat ik heb voorgeleefd, meegegeven heb gekregen, heb doorleefd, heb herinnerd vanuit de bron van het vergeten weten en heb getransformeerd. Mij niet in een aardse vorm tijdens de VQ te laten begeleiden.


Wel met 100% vertrouwen op de kosmische bron en mijn innerlijke kompas IN-LIJN, via mijn baarmoeder, hart, ziel en zijn, uitgelijnd mijn VQ -plek op moederaarde, in het midden van de natuur, met me, myself and I, zou vinden en in zou nemen. En ja, natuurlijk ben ik het ook waard om niet alles alleen te doen. Al ervaar ik 't niet als eenzaam maar volledig in verbinding met het all-een zijn. Dit is mijn pad, het IS. Ik vind hier niets van, het is wie IK BEN. En ontving innerlijk de boodschap, dat ik goed gedij op de wijsheid van het traditionele en deze automatisch, zonder over na te denken, in verbinding breng met de transformatie vorm-buiten-de-vorm. Mijn intentie(s) richt, zonder te hechten. Evenzo, aangaande de VQ -vorm, vanuit nieuwsgierig waarnemen, ontvang hoe het zich ontvouwd.


"Dit bedenk je niet, dit ontvouwt zich"


En bood mijn manlief op het moment dat ik ging, plots aan om met me mee te gaan. Om samen in afstemming mijn VQ-plek in het bos te vinden. Daar samen mijn plek in te richten, in te wijden en het veld te openen. En zo werd ik alsnog ook in een aardse vorm bijgestaan, door de man van mijn leven, wat een liefdevol geschenk. Daarna is hij samen met onze viervoeter weer gegaan om elkaar na 4 nachten weer te ont-moeten.


Voorafgaand ontving ik vele vragen van mensen kom mij heen. Vragen als 'Vanuit welke traditie ga jij op VQ?', 'Is daarin je fundamentele basis het geloof?' Of het Sjamanisme, Kundalini bewustzijn, Akasha kronieken, de priesteressen, Kruiden en heksen wijsheid, Vipassana meditatie, Antroposofie, etc..., etc.., ect? Eerlijk, niet een enkel van deze, maar het essentiële vanuit allen te samen en meer dan dat! Bevrijd en vrij van vorm, neem ik alles vanuit alle mogelijke 'windrichtingen', tradities, wijsheden en religies mee. Afgestemd op wat kloppend voelt voor mij in het moment en IN-LIJN uitgelijnd met mijn baarmoeder, hart, ziel en hele ZIJN. Zonder oordeel, veroordeel, goed of fout. Met een diepe buiging voor alles wat IS en met respect wat is voorgeleefd. Voor mij inmiddels een natuurlijk proces. Zo dankbaar dat ik hiertoe in staat ben.


Bijzonder, fascinerend en oh zo'n natuurlijk proces, om als mens als eerste automatische reactie, dingen-zaken-situaties-etc.., te ' willen' koppelen aan een richting, aan een vorm. Met als gevolg veelal een onnodig oordeel over wat goed is of fout. Of sterker nog, zelfs ongekende mogelijkheden mee voorbij leeft. Wat als, alles onlosmakelijk met elkaar verbonden blijkt te zijn, bij elkaar hoort en alles te samen het grotere geheel en de all-eenheid vertegenwoordigd?


Dit 'all-eenheid' veld doorvoelen en bijstaan, is de beoefening en roeping van mijn ziel, al van mijn eerste adem. Daar heb ik niets van te vinden of in te willen. Dat is mij duidelijk. Ik kan er niet meer omheen. Dat veld betreden en van daaruit 'gidsen', 'all-een & allen' bij te staan of op uitnodiging in te begeleiden. Als iedereen, op eigen wijze wijze, hiertoe de uitnodiging voelt, waardoor je in staat bent om je eigen authentieke zelf in te brengen, transformeren we naar vredevolle LIEFDE, in leven, werken en zijn. Dit is de tijd, nu is de dag, dat het bijstaan van de nieuwe vorm, buiten de vorm, in alles wat leeft, op eigen wijze wijze kan worden ingezet, ervaren en liefdevol omarmt.En zo ontvouwde op de basis van het traditionele 'VQ-handboek', de VQ-vorm en plek behorende bij mij. Midden in het bos, bij het water, vrij van en in verbinding met, niet voorafgaand bedacht, maar in het moment zoals het IS.
* Dichtbij, in eigen geboorteland, geen onnodige foot-print

* Met me, myself and I, zonder op afstand een aardse helper of goeroe erbij

* Vrij van vorm, dwang of dogma, afgestemd op alle windrichtingen, elementen en ' weergoden en godinnen ; )

* Naast mijn centrum-plek met Tarp, hangmat, tent, meditatie-mat en survival rugzak, ook op elke windrichting een meditatie-plek van zijn in het VQ-veld uitgezet. Bewust verbonden met de cyclus van het levenswiel, de adem, die terug te vinden is in het leven, in alles de weerspiegeling is, zoals de de seizoenen van een jaar, de weken in een maand, in de delen van een dag en dit alles oneindig verbonden met is met alles. Zelfs de menstruatie cyclus van de vrouw, het ritme van de maan. Ofwel: alles, alle ' vormen' op zichzelf staand, maar als je goed doorvoelt en kijkt, is alles voorbij de vorm samen 1. Zo heb ik IN-LIJN, in verbinding met mijn innerlijke kompas, vanuit mijn VQ-veld, elk van de 4 plekken, verbonden en bezocht met dat deel van de dag. Om mij daar met toewijding te laven aan de reis van visioenen, boodschappen en inzichten. * Voorafgaan de intenties vanuit mijn zweet-hut onderdompeling eerder dit jaar, meegenomen tijdens het in vuur en vlam openen van het VQ-veld.

* Niet illegaal, maar in het bos behorende bij de oer- en pracht- plek Meeuwenveen (waar ik van jongs af aan al kom, vele opleidingen en trainingen heb gevolgd en vanaf 2004 ook zelf retraites/ dagen verzorg en geef).

* Behoefte aan meer details over het neerzetten van VQ-veld, kom in verbinding, ik vertel je er met liefde over, als inspiratie waar jij voor jezelf en in 'jouw-unieke-vorm' mee verder kan gaan.

* Geen vaste voelding, volledig afgestemd op vasten met

* Alle plekken lagen binnen het veld dicht bij elkaar en opa elke plek dompelde ik onder IN-LIJN (akasha), afgestemde ademoefeningen, meditatie (vipassana), yoga (kundalini), dans (feminine & masculine), Ankh oefeningen, etc, etc.

* Geen telefoon/ boek/ pen/ papier/ computer/ muziek etc, wel mijn dierenwijsheden kaarten deck


* OCHTEND plek > in het oosten > vertegenwoordigd de 'lente' > element water/ hout> wassende maan > maagdelijkheid > begin punt van de in-ademhaling etc..

* MIDDAG plek > in het zuiden > vertegenwoordigd de 'zomer' > element vuur > volle maan > moeder energie > hoogste punt van de in-ademhaling etc..

* AVOND plek > in het westen > vertegenwoordigd de 'herfst' > element aarde > afnemende maan > wilde vrouw energie > begin punt van de uit-ademhaling etc.. * NACHT plek > in het noorden > vertegenwoordigd de 'winter' > element ether/ lucht > volle maan > wijze vrouw energie > hoogste punt van de in-ademhaling etc..Gezond nieuwsgierig en benieuwd naar de synchroniciteit van alle ervaringen, inzichten, boodschappen en visioenen die VQ mij hebben gebracht? Hieronder staat het vanaf nieuwe maan in augustus geschreven!


Wel als extraatje hieronder nog mijn symbolisch samenvattende 'schrijven'"Vision Quest Veld"

Helendereis, dat leven heet, hemel op aarde, in verbinding uitgelijnd via mijn baarmoeder. Verloskundige van het leven en het nieuwe wat komen gaat.

Vanuit de kracht van mijn hart, als innerlijk kompas, alle intenties in vuur en vlam gezet.

Daar waar ik met mijn ziel en zijn ontkoppel, vertraag en verstil. Vrij van dagelijkse bezigheden, verbonden met de diepere gelaagdheid van zijn. Zowel in 'day-time' als in 'dream-time', ontvankelijk voor de 'next-step', van 'all-een' naar de verdieping in de 'all-eenheid'.

Een plek waar niemand anders is, in het bos, bij het water. In aanwezigheid en omarmt door de bron, groot mysterie, de natuur, alle elementen, spirits, gidsen, engelen, elfjes, weer- goden en godinnen.. In 't onzichtbare en zichtbare, waarnemend, luister ik naar 't gefluister van de stilte.

En naar wat de vogels zingen om mij heen van vroeg tot laat. Boven mijn hoofd een magisch dak gevuld door maan en sterre.

Schitterend mij herinnert aan mijn innerlijk licht.

En lenen mij hun licht om tijdens dram-time inzichten, boodschappen en visioenen te belichten.

De wind fluistert mij welterusten en voelbaar vallen mijn ogen dicht, ontvang ik mijn 'dromen' die werkelijkheid wordt, op een bedje van sterrenmos.

Nog nooit zo thuis, all-een in het bos.

Zonnige kussen op mijn naakte lichaam, afgewisseld door zegenende regen en buien, ervaren als een flirt tussen beiden.

Waarbij de warmte me verblijde en de regen als een zegen geluid maakte op mijn tarp.

Parels van mijn hart rolde over mijn wangen, ontroerd door de wijze waarop mijn manlief mij in de voorbereidingen en nazorg heeft bijgestaan. En van het weefspel van synchroniciteit tussen alle inzichten, boodschappen en visioenen die ik via het VQ-veld heb mogen ontvangen en beleven.

Bijgestaan door de lotus, tijdens de momenten van fysieke tegendruk en pijn. Zouden deze momenten van waarnemen, ervaren en beleven, geen verdieping in oneindige groei zijn.

Voelbaar heeft het mijn hart, ziel en zijn lichtere vleugels gegeven.

Dankjewel lieve all-eenheid, dank voor mijn VQ-reis met me, myself and I!


IN-LIJN, Liefde ZIJN,

Maaike


Voor nu ga ik eerst mijn geboorte-feest-dag vieren en nodig ik jou uit om je te verheugen op wat komen gaat, want de belevingen waren stuk voor stuk bijzonder en waardevol om de IN-zichten over met jou te delen en doorgegeven.


Lieve lichte kus,

Maaikeコメント


bottom of page