top of page
  • Foto van schrijverMaaike Middelweerd

Bestaansrecht oprichten Onderweg naar jouw ware zelf & Zielsmissie

Lieve vrouw,

"Every woman who heals herself Heals all the women who came before her Ans all the women who came after her."
Wat leuk dat je mijn blog gaat lezen over (familie-)opstellingen!

Tijdens mijn dagelijkse meditatie moment wordt ik regelmatig meegenomen door het beeld van een levensboom. Zo diep als zij geworteld is, evenzo spreid zij haar kroon. Dit symbolische beeld neemt mij keer op keer mee naar voelbare dankbaarheid voor alles wat mijn voorouders hebben voorgeleefd. Zonder hen, was ik er niet geweest. Heb ik mijn eigen plek ingenomen.


Evenzo duik ik de laatste tijd, ipv het park rondom, met onze viervoeter MiK, bijna dagelijkse lekker het bos in. Ik wandel daar niet alleen, het neemt me mee, in contact met al die pracht bomen. Stuk voor stuk authentiek en hebben zichtbaar allemaal een eigen vorm aangenomen door wat ze via de seizoenen van een jaar hebben doorleeft. Het fascineert me wat ze te vertellen hebben.


Ze nemen mij mee naar de oneindige cyclus van het leven, elke boom via haar voorouder boom, zaad is geweest, door de aarde heeft wortel kunnen schieten. Precies: ‘Zonder tegendruk geen groei!’


Dat het in verbinding staat met de magie van de natuurwetten, waarin alle elementen als zijnde ingrediënten van aarde, water, zuurstof, zon en ether samen komen om haar bestaansrecht op te kunnen richten. Elk jaar opnieuw een nieuwe levensring leggen, zaadjes vormen en haar cyclus oneindig wordt doorgegeven. Zonder onderscheid te maken in dik of dun, klein of groot. Elke boom heeft haar eigen plek en samen vormen ze het bos.


Met dat besef, voel ik een euforisch vonkje in mij, wat me meeneemt naar dat ook wij mensen die eeuwenoude oerwijsheid hebben doorgegeven gekregen. In ons dragen.


‘Ook jij en ik, iedereen!’


Met bovenstaand besef heb ik je in symbolische vorm, in het klein, meegenomen, naar wat systemisch werk mogelijk maakt. Hierin jouw eigen veld systemisch gaan (door)voelen en inzicht in verkrijgen, maakt dat zich openbaart, het neutrale veld van de leegte. Die plek maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot dat wat IS, wat niet in woorden te vatten valt, dit ervaren en doorvoelen is van grote waarde voor niet alleen jezelf. Via jou dient het ook jou veld van voorouders en nageslacht. Het brengt jou thuis bij jouw werkelijke zijn, waardoor je verbinding krijgt met je zielsmissie. Antwoorden op vragen verkregen krijgt van binnenuit en het niet langer buiten jezelf hoeft te zoeken.


Gun jij jezelf en jouw veld het ook om hier inzicht door te krijgen? Al lijkt het misschien spannend, niets mis mee, is gezond, want zonder tegendruk geen groei, toch? Ik spreek natuurlijk uit ervaring, heb hierin veel voorgeleefd en opleiding genoten. Oprecht, jouw bestaansrecht, het proces is waardevol en het geschenk is goud.


Voel de roep van binnenuit om je niet tegen te houden door angst maar juist dit jaar, in verbinding te komen met dat grotere veld aan oeroude wijsheid die je in je draagt. Met het lezen van mijn inspiratie blog, is eigenlijk jouw zaadje hiervoor al geplant. En op jouw eigen moment, kom je via mij of een van mijn lieftallige co-collega’s in dit vak, in verbinding. Zal dat wat IS, zich laten zien, waardoor het soms geen keus laat. Dit negeren of onderdrukken helpt echt niet. Onnodig en overbodig zelfs! Misschien maak je een omweggetje, tot je weer op het goede pad komt. Ik sta jou hierin met liefde bij.


Niet toekomen aan jouw ‘veld’ via welke weg dan ook, zal in het ergste geval, de visueuze cirkel in jou leven blijven herhalen, met als gevolg onnodig lijden, lichamelijke ongemakken of ziektes.

Symbolisch gedicht: "De vicieuze cirkel!" Als ik blijf denken Zoals ik altijd heb gedacht

Blijf ik geloven Wat ik altijd heb geloofd Als ik blijf kijken Zoals ik altijd heb gekeken Blijf ik denken Zoals ik altijd heb gedacht Als ik blijf geloven Zoals ik altijd heb geloofd Blijf ik doen Zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen

Wat ik altijd heb gedaan Blijft mij overkomen Wat mij altijd overkomt!


Toegang krijgen tot jouw veld, is eigenlijk niet de juiste benadering, want wanneer je ‘denkt’ dat je er bent, ontsnapt het meestal weer.


Dit veld ligt in jouw ziel verborgen. Tja, hoe leg ik dit nou uit, zonder dat jij mijn schrijven als ‘zweverig’ zal beoordelen. Vol vertrouwen doe ik een poging en anders komen we er vast persoonlijk over in gesprek. Je zou het zo kunnen zien, dat wanneer je de bewegingen van je eigen ziel, met aandacht de tijd de ruimte geeft, openbaart zich iets dat jou klein en groot maakt tegelijkertijd.


‘Groot, omdat je er van binnenuit moed voor nodig hebt!’

‘Klein, omdat het groter is dan je kunt bevatten, wat jou uitnodigt om te mogen buigen!’

Wordt alleen jij door deze zielsbeweging aangestuurd? Sterker nog, naast de individuele mens die in contact is met zichzelf durft te zijn, geldt dit ook voor gemeenschapsvormen waar verbinding mogelijk is. Denk hieraan aan, gezinnen, families en teams en samenwerkingen in het bedrijfsleven.

Je herkent mensen en gemeenschappen zonder ziel, doordat daar de medemenselijkheid ontbreekt. Daar draait het om ego, macht, winst en manipulatie.

Kleine correctie, hoe durf ik te schrijven over ‘zonder ziel’, dat klopt natuurlijk niet, want ook deze mensen hebben een ziel die hen leidt. Ik bedoel er alleen mee te zeggen, dat deze mensen en gemeenschappen en ‘nog’ geen verbinding mee ‘kunnen’ maken. Want wat niet is, dat kan altijd komen! Want ook in het veld van oeroude wijsheid, het ‘al-wetende’ hebben ook zij bestaansrecht en een plek. En zijn ze wellicht zelfs van speciale betekenis, doordat ze met deze houding anderen aansporen om zich juist wel met hun ziel te verbinden…

Dit alles is en blijft een groot mysterie, dat we naderen en aanraken bijvoorbeeld wanneer we met (familie)opstellingen werken.


Het helpt mij om de grootsheid van wat ik niet weet te beseffen, om vol vertrouwen op het ‘al-wetende’ wat mij is doorgegeven, rustig in mijn eigen midden te ZIJN. Van daaruit sta ik open om te verzamelen wat ik heb door te geven en anderen via ‘Maaike bevalt je!’ in bij mag en kan staan (lees in het kort de mogelijkheden, omschreven bij ‘P.S.’) .


Voel jij de ‘roep’ en wil jij er ook graag achter komen, wat jouw veld, jouw vergeten weten, jouw ziel jou wil laten herinneren en daarmee je leven en wezen veel te vertellen heeft? En vervolgens toe kunnen komen aan je zielsmissie? Hier gaat eerst het voor jezelf onderdompelen in 'jouw (familie-)opstelling' aan vooraf!

Kom in verbinding, je bent welkom!

Ik heb het vertrouwen, dat als het de bedoeling is, dan ontmoeten we elkaar bij een van de Vrouwen wijsheid Jaartrainingen, Coaching en Therapie of neem jij deze mogelijkheid op met je werkgever, om hiermee aan de slag te gaan ten goede van het werkveld via mijn Zakelijke Coach Trajecten. Kies de vorm die bij jou past en volg je hart!Ik ontmoet jou in het veld bij ‘Maaike bevalt je!’.

Liefs,

MaaikeP.S.:

- Coaching en therapie: Hierin kan en mag het werken met (familie)opstellingen meegenomen worden, niets moet.

- Dit geldt eveneens voor de Zakelijke Coach Trajecteb binnen het bedrijfsleven, voor samenwerkingen en teams.

- Uniek in deze is, dat ik dit werk veld ook geïntegreerd heb in de Vrouwen wijsheid Jaartraingen. Tijdens een van de modules, kom jij via opstellingen werk toe, aan het herinneren van het vergeten weten, waardoor jij na jouw jaartraining, het oprichten van jouw ware authenticiteit en vrouwelijk leiderschap hebt verstevigt en verdieping hebt gegeven. - Dit Blog is geïnspireerd op de aan mij doorgegeven inzichten via mijn lieftallige docente 'Ingrid Dijkstra' (opleiding www.dykstra-academy.nl).

Comments


bottom of page